Gyakorlat teszi a mestert!

Kiragadtam két feladatot a Gyakorlófüzetből, mely a „Mi a színtípusod” e-bookhoz kapcsolódik. Vajon már most is meg tudja oldani a feladatot? Érzékből, tudásból vagy csak tippelve?

Megrendelem
Megnézem

A „jó (pesonal) stylist” ismérve, hogy el tud vonatkoztatni saját színkedvenceitől, bele tud helyezkedni a másik hölgy vagy úr helyzetébe (színhatás, stílus) és igyekszik a lehető legjobban – szakmailag felülbírálva a helytelen kéréseket – teljesíteni a tanácsadás végcélját. Szóval, mi a véleménye a vörös hajszínről. Alapból passzol, de legyen világosabb? Sötétebb? Vagy nem is passzol, hanem inkább a szőke vagy a barna, sőt fekete? Vajon a rúzs színe nem befolyásol-e minket, nem ettől tűnik hibásnak a hajszín? Ha minden alapszínből palettát kéne alkotni, milyen jellegű kékeket vagy pirosakat, zöldeket ajánlana? Barna, szürke, fekete – mehet? Hogyan kombinálná mindezt? Inkább világos vagy közepes színeket tenne a színkártyára. Világos bőrű nő, de a típustól függően jó lehet a sötét szín is – legyen ez túlsúlyban, sötétlila, tengerészkék vagy csokibarna? Hogyan hat Önre a hölgy stílusa: klasszikus vagy modern, extravagáns vagy romantikus? A színválasztást mennyire befolyásolja az évszak – most nyári ruhatárat keresünk, mehet vajon a fehér, de akkor a télire mit gondolna ki, jó neki a fekete?

A következő feladat is egyszerűnek tűnik. 9 outfitet kell úgy társítani, hogy mindenkinek egy szett jusson. Minek alapján döntene? Színelmélet, évszakteória, stílus? Mennyiben fontos a bőr tónusa vagy például a hajszín. A fekete hajú nőnek piros vagy sárga? De melyik fekete – a fehér vagy olív bőrű? A szőkék a képeken vajon hideg vagy meleg tónusúak? Szóval a zöld/púder öltözék kinek jó és egyáltalán „meleg”-e?! A pink felső az arcnál kinek jó? Vagy a narancsos outfit – jó erős szín, szóval világos hajhoz igen vagy nem? Meleg szín a narancs, igaz - de ki a meleg tónus a 9 nő közül? Stimmel, amit most viselnek a nők, nyugodtan hagyhatjuk magunkat a jelenlegi outfitek által inspirálni?

Ami biztos: Online és egyéni képzéseink után és/vagy végigdolgozva a „Mi a színtípusod” e-bookot biztosan meg tudja oldani ezt a feladatot! Megnyugtatom: a gyakorlófüzet második részében az összes megoldást megtalálja!

Egyéni képzés