Rólunk írták

Stílusos szakkönyvtár – út a tudáshoz

Amikor összeállítottam oldalam ajánlatait, hosszasan elgondolkodtam azon, mi az ami az Ön számára érdekes, élvezetes olvasmány és a magán- és üzleti életben hasznos is. Nem vagyok kezdő publicista, számos cikkem és könyvem jelent meg hazánkban és külföldön, írtam oktatóanyagokat ismert nemzetközi oktatócégeknek, és felnőttképzésben tanítottam/-ok és tanácsadtam/-ok. A „lifelong learning” elvét kiválónak tartom, nem feltétlenül azért, hogy több szakmát megtanuljunk, hanem mert a tanulás sokféle lehet, így a belsőnket is érinti, ebből adódóan a személyes sikerünket is megtámogatja. Nem szeretek vizet prédikálni és bort inni, így magam is folytonosan képzem magam.


„A stylist expressz tanfolyam nagyon tanulságos volt a magánéletemben is! Sminkelés vagy egyéni öltözékszínek szempontjából sokkal magabiztosabb lettem. Ugyanakkor persze a divattal, a ruházkodással összefüggő szakmai háttérinformációkat is nagyon érdekesnek, színesnek és a mindennapi életben alkalmazhatónak találtam."
(Pál Viktória, angol szakfordító)

„Az OKJ-s tanfolyam teljesen újszerű volt, az egészet nagyon élveztem, olyan volt mint egy jó buli. Nagyon hasznos információkat kaptam a divat világából és el is tudtam rögtön helyezkedni egy nemzetközi divatcégnél. Persze az álmom, hogy embereknek adjak tanácsokat.”
(Papp Krisztina, stylist képzésen részt vett hallgató)

„Jól éreztem magam a személyes tanácsadáson, bár dugába dőlt a magamról alkotott képem, de ezt előbb-utóbb feldolgozom minden bizonnyal, mindemellett nagyon érdekes tapasztalat volt számomra, hogy meggyőzhetőek az emberek a külső megjelenésüket illetően, pedig ez közvetlenebb, személyesebb, egyedibb, mint a környezetük kialakítása – természetesen a tanácsadó szaktudása, hitelessége alapfeltétel. Lakberendezésben ez nehezen megy, sokszor lehetetlen, mondván, honnan tudná egy idegen, hogy mi tetszik neki. Nehéz embereket meggyőzni, hogy azért van a szobának sarka, mert különben lukas lenne, nem azért, hogy oda nyomuljunk az összes cókmókunkkal. Lehet, váltok? Nagyon tetszett a sminkelés, valóban kategóriákat tud javítani egy „nem modell” megjelenésén is.” (Diriczi Alice, szépségnap résztvevő, lakberendező)


Abból indultam ki, hogy az e-bookjaim, melyek különféle témákat ölelnek fel, mindenképpen tetszeni fognak, hiszen széleskörű tevékenységi körömnek hála sok olyan témát tudtam körbejárni, melyről ilyen töményen nem talál könyvtárakban vagy interneten szakanyagot. Minden könyv laikusnak és szakembernek is érthető, alapos – ebből adódóan azt a tudásanyagot viszi „magával” amikor elolvasta, amire éppen szüksége volt. A mai rohanó világban természetes, hogy előre el szeretnénk dönteni, egy adott kérdésre lényegre törő választ várunk, vagy el szeretnénk mélyülni a témában. Éppen ezért sok olyan szakterület van, melyből megtalál itt tömény, rövidebb lélegzetű könyveket és az ehhez passzoló oktatást vagy egyéni tanácsadást is, és vannak olyanok, melyek vagy több szakágat összekötve, vagy egy témába mélyebben beleugorva tárgyalják a témakört.


„Kézikönyve nagyon megörvendeztetett. A Szegedi Divatiskolában ugyanis nem volt elég jelentkező a stylist képzésre, s így mégis hozzájuthattam egy igényes, egyedi, hatalmas és ráadásul szórakoztató tudásanyaghoz. Kérem, vegye úgy, hogy már 10 oldalon taglaltam a míves könyv előnyeit! További jó munkát kívánok, szeretettel: Feleky Erika, diák”

„Még hazaköltözésem előtt megtaláltalak, és nem volt kérdés a számomra, hogy Hozzád forduljak. Néhány évet Németországban töltöttem. Ez idő alatt kerültem kapcsolatba a divatvilággal. Münchenben lettem egy amerikai modell, Hilton Sullivan kizárólagos divattanácsadója. Ez a lehetőség nyitott utat az Egyesült Államokbeli tevékenységemhez. Még az Egyesült Államokból körbejártam a hazai helyzetet, és egy kis kutatás után egyértelművé vált, hogy Veled kell felvennem a kapcsolatot. Könyved első részét már meg is vettem, és mondhatom, imádom. Nem hiszem, hogy magyar nyelven lenne bármely hasonló. Szükség viszont annál inkább lenne rá!”

BARTOLF ÁGNES consultant és personal shopper


Személyes credom, és így cégfilozófiám egyben, hogy munkámmal elősegítsem a „gazdagodást” mind belsőben, mind külsőben. Évtizedek óta foglalkozom coachként és tanácsadóként emberekkel, akik személyes vagy üzleti témában beszélgetnek velem. Fontosnak tartom, hogy a belső értékeinket ne csak plusz tudással dúsítsuk fel, és ne is csak a lelki egyensúlyunkat teremtsük meg, hanem továbblépjünk: a külső megjelenéssel is kiegészítsük, hiszen a legszebb belsőnek is szüksége van a tetszetős csomagolásra. Sajnos ma a külcsín uralomra jutott, arra sarkallva az embereket, hogy különféle gurukra hallgatva, média- vagy celeb alkotta ideáloknak megfelelve elhiggyék, hogy amilyenek, az nem jó. Így megfeszülve próbálják átformálnunk magukat – elhiszik, hogy így harmóniát teremthetnek, pedig pont a test és lélek egészsége válik a görcsös majmolással lényegtelen részletkérdéssé. Sokan fordítva, mindezt látva truccolva-lázadva minden külcsínt elvetnek, morcos lázadással támadnak mindent ami szép vagy divatos, így kicsinylik le az önképhez – és üzleti sikerekhez - nagyon is hozzátartozó, elégedettséget hozó külcsínt. Mindkét oldal fontos, és nem csak névjegyünk, hanem igényességünk fokmérője is. Persze, aki emberekkel foglalkozik rájön, hogy a legműveltebb, legstabilabb és legcsinosabb ember számára is kell valamiféle etalon és eseti jó tanács.


„Köszönöm a lehetőséget, hogy az ELO Stylist tanfolyamán részt vehetek. Elbarangolhatok e csodálatos szakma világába, és olyan elméleti tudást szerezhetek, aminek alapján jól érezhetem magam a bőrömben, mert ha jól érzed magad, mások is vonzónak fognak találni! Segítséget nyújthatok embereknek, barátaimnak, mindenkinek, hogy önbizalmuk nagyobb legyen a mindennapokban. Kozmetikusként tudom, milyen fontos, hogy szeretetet, kedvességet, figyelmet szenteljünk másoknak... Kikapcsolódásomat a divatban, az öltözködésben találtam meg. Ruhák, cipők, kiegészítők, mit mivel vegyek fel, hogy jól érezzem magam... A színekkel szeretek játszani, ez egy olyan birodalom, ahol otthon vagyok, megnyugszom és feltölt.” (Tóth Judit, kozmetikus)


Fontosnak tartom, hogy a tanácsadásnak is különféle módozatait különböztessem meg, tehát ahogy a könyvek és oktatások millió lehetőséget kombinálnak és menüszerű választási lehetőséget adnak, a coaching is arra az konkrét igényre adjon választ, ami esetileg megfogalmazódik. Nem létezhet sablon, megszokás, futószalag, pláne nem nagyzoló vagy lekezelő szakértősködés. Amikor elkezdünk együtt dolgozni, nem döntöm el, hová tartunk, hanem együtt haladunk a kiindulási pontunktól. Számomra megtisztelő és egyben tanulságos minden egyes tanácsadás, és büszke vagyok rá, hogy bármilyen témából indultunk is ki, ügyfeleim megtiszteltek sok olyan vallomással is, mellyel egy másik, akár sokkal intimebb irányba mentünk el – nekem pedig alkalmam nyílik egy újabb szeletkébe bevilágítani tanácsaimmal.


Tisztelt Tanárnő!

„Utólagosan is szeretném megköszönni Neked a múlt szombati konzultációs lehetőséget. Az általad szerkesztett stylist levelező oktatási anyag nagyon precíz és maximálisan értelmezhető. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy mint minden távoktatási rendszerben szükséges a konzultációs lehetőség biztosítása. Számomra a személyes találkozásunk, az előadások meghallgatása, az eddigi fejezetek megbeszélése nagyon sokat jelentett. (Sárosi Lászlóné divatkedvelő egészséágügyis)

ui.: tanácsodat megfogadtam és már kedden délután kávébarna lettem! Átváltoztattam öltözékem színeit, sminkem színét, kiegészítőimet, ékszereimet ezüstre. A hatás nem maradt el! Hát igen, bizony "tél" vagyok Ezt külön köszönöm! Ági”


Már eddig is sok olyan ügyfél van, aki már-már baráttá vált és visszatérő ügyfelem. Megjelent könyveim számtalan publikáció szakirodalmi jegyzékében tűnnek fel és sok felsőoktatási intézmény, így a protokoll és divatszakmát oktató egyetemek is ajánlott szakirodalomként ajánlja.

Nézzen körül az ajánlatokban, és válassza ki az Ön startkövét és kezdjük el!