Könyveimről

E-BOOKJAINKRÓL RÖVIDEN

Amikor workshopokat vagy egyéni órákat tartok, mikor írok, a lehető legprecízebb és legérdekesebb szemléltető eszközöket vagy illusztrációkat hozom el és használom – többszöröse időt töltök el ezek összeállításával, mint az írással és készüléssel, bevallom őszintén. Amilyen gyorsan írok, amilyen pontosan összeáll a tartalom a fejemben, olyan lassan, sziszifuszi munkával, vörös szemekkel keresem aztán a képillusztrációt. Természetes hát, hogy a szövegi és képi részek tökéletes harmóniában vannak. Aszerint, mennyire mélyülök el egy témában, a könyv 400 vagy éppen 50 oldalas.

Könyveim

Főleg a stylist témáknál van sok olyan rész a műveimben, ahol a fejezet szinte csak képekből áll, hiszen minden egyes kijelentést, ötletet, összehasonlítást esztétikailag is be- ill. meg szeretném mutatni az Olvasónak; nehezen értené a színek és stílusok világában kalandozva, miről beszélek, ha nem volna ott az adekvát és műgonddal kiválasztott grafika vagy fotó, nemde?

És ha már az illusztrációknál tartunk: büszkén jegyezzem meg, hogy számtalan illusztrációt grafikai stúdiónkban, kizárólag a könyvekhez, újonnan terveztünk meg. Ezeket Ön sem láthatta sem oktatásainkon, sem eddig megjelent könyveimben vagy cikkeimben.

Számomra nagyon fontos, hogy ne csak a világdivat porondjáról hozzak el képeket, hanem speciális magyarázó ábrákat, tablókat is felvonultassak. Az alapkoncepcióm t.i. az, hogy ne csak szórakoztasson, hanem okítson, műveljen, tágítsa a divattudatot egy-egy ebook.

Egymásra épülő, teljes szakoktatásokat pótló könyvektől kezdve (Színelemző sorozat) egy-egy témában elmerülő kalauzaimig (frizura, smink stb.), tanácsadó műveimig (business divat, dress code) bővítem a palettát. Sőt, hiánypótló műveknek szánom a divat- és művészettörténetből merítő, lelkes történelembúvároknak szóló e-bookjaimat.

Mikor írok, igyekszem az Olvasó fejével is nézni a tartalmat. Mivel a könyv állandóan az Ön rendelkezésére áll, bármikor vissza tud lapozni, újra átnézi az ábrákat, elemzi a képeket, összeveti a szövegben mondottakkal, sőt talán saját gyakorlatából nézve gyakorlati véleményt fogalmaz meg. Pont azért, mert itt nem pároldalas cikket vesz meg, hanem alapműveket párszáz oldalon, az olvasás, gondolkodás, elemzés is a tanulási folyamat része.

A gyakorló stylistoknak és laikusoknak szólnak lookbookjaim, melyek az egyes színegyéniségeket és dekorációs témákat foglalják össze vizuális pragmatizmussal. A könyvek és az oktatások persze mindig is valamiféle láthatatlan szállal voltak összekötve a fejemben, így ebookjaim tartalma megjelenik természetesen az összes oktatásomban is és viszont. Ott élőszóban, interaktívan és gyakorolva rögzítjük a tudásanyagot, adaptáljuk magunkra nézve és elemezzük a divat és stílus világát.

Oktatások