Hajszín

Tegyük fel, hogy sikeresen elemeztük alanyunkat és eldöntöttük, hogy a hajszínét megváltoztatjuk. Alanyunk kék vagy zöldszemű, finom arany cirmokkal a szemében. Eredeti hajszíne matt és hamvas hatású, amolyan középszőke, így nem véletlen, hogy meg szeretné változtatni az árnyalatot. A kontrasztos melírozás a legtöbb tavasz nőnek nem áll jól, de a kérdés így is az: legyen karamellás, nugátos meleg szín, sőt legyen rezes vörös? Vagy pusztán csak aranyló szőke, vagy még jobb egy természetes szőke árnyalat? Ez bizony nehéz feladat, hiszen a bőr tónusát, a szemszínt – hogyan emelem ki a kéket vagy zöldet vagy az arany cirmokat - az öltözködési stílust és a frizurát is figyelembe kell vennünk. Mi emeli ki az arcot, mivel ragyog az alany? Túl decens egy szín és mattít? Kiemeli a dekoratív szín vagy elnyomja? Egész’ jó, de nem egészen? Íme pár lehetőség.

Akasztják a hóhért alapon most magamat fogom alapul venni és képeket mutatni. A tanácsadónak nyilván elmondanám, hogy ugyan szürkés középszőke, azaz hamvas hatású a természetes hajszínem, de bizony festésnél hamar sárgul, akár vöröses árnyalatot is kap. Még soha nem sikerült elegáns szőkét festeni. Olyan lenne ez tehát mint egy kvízműsor: mi megy, mi kéne? Mi objektíven a legjobb árnyalat? Tavasznőként melyik alkategória felé menjünk? Nyárszerű szőkeség vagy őszszerű vörös?

Életem során kísérleteztem, stylingoltam magam is, és születtek jó vagy kevésbé sikeres „véletlen” megoldások is. Ifjú koromban egy sima szőke árnyalattól égővörös lettem, és ma is simán mézes a hajam a hamvas szőke festéktől. nem egyszerű dolog! Ön, ha választhatna, mit ajánlana nekem?

Nos, pontosan erről írok hosszasan könyvemben, melyet ajánlok olvasásra.

Sőt, aki megírja nekem, hogy melyik hajszínt ajánlja és ezt meg is tudja legalább féloldalon indokolni, ingyen kapja meg a könyvet.

Megrendelem
Megnézem