Pink

Lehet érv amellett, hogy a pink-piros kombináció jól passzol, hogy Lady Diana és Meghan Markle is hordja? Igen, mindketten excentrikus, nem éppen irodai munkás mindennapokkal rendelkeznek, de ennek ellenére elmondható, hogy a pink-piros kiváló együtt, csak nem mindegy, a piros és pink mely árnyalata. Ha eltekintünk a pasztell rózsaszínektől és borvörösöktől, bordóktól egyaránt, akkor maradnak a szinte rózsasziromra hasonlító rokonszínek és lilás-fuksziás árnyalatok. Két színduó az, ami kifejezetten kiválóan néz ki: a püspöklila és élénk piros, ill. a magenta és narancspiros. Íme:

A lényeg az élő, erős szín! Természetesen több rózsaszín és piros árnyalatot is viselhetünk egy öltözéken belül, különösen érdekes, ha a kiegészítők, mint a cipő és táska jóval halványabb és úgy alkot harmóniát az öltözékkel.

A vagány és merész hölgyek kiegészíthetik a színduót nem csak analóg harmóniában – mint fent – további árnyalatokkal, hanem új színpalettát is kreálhatnak ún. tetrakróm palettaként.

Mindennek elméleti hátteréről, sok-sok képpel és példával, öltözékekkel és színpalettákkal írok könyvemben, melyet ajánlok minden színimádónak! A színek „értéséhez” pedig ajánlom hiánypótló, közérthetően megfogalmazott, gyakorlati alapokra helyezett színkönyvemet! (Illusztrációk forrása, lásd ott.)

Megrendelem
Megnézem

Megrendelem
Megnézem