Tél és tavasz

A fehér bőrű, csillogó és tiszta hatású tavasz/tél és tél/tavasz rokonok is a színelméletben, meg nem is. Ami azon nyomban feltűnik: a tél haja sötét, sokszor fekete. Ugyanakkor zöldes szemük rokonítja őket egymással. Mi akkor a különbség, főleg a palettára ránézve? Mi hiányzik itt és mi ott?

A tavasz típus, világos haja okán, a virágzó mező minden ragyogó pasztellszínébe öltözhet, azaz a finom sárga tónustól a virágszirmok rózsaszínjén és narancsán át a meleg türkiz színekig. Kiválóan állnak neki ugyanakkor az erősebb színek is: a piros, a kék. Ami hiányzik, az a kékesfehér és fekete – ez a tavasz/tél palettáján nincs rajta. Az összhatás klasszikus-romantikus, ugyan a kontrasztok is passzolnak, ám a túl sok minta, a színkavalkád elnyomná ezt a típust. A tél/tavasz mind ellentétes, dekoratív színpárokat viselhet, mind a pasztellszínek összes hideg árnyalatát. Érthetően a pipisárga helyett citrom, az almazöld helyett avokádó található a palettán. Modernebb az összhatás, pont a szürkék és erős kékek miatt is. A telek között ez a típus a legéteribb, tehát a világos, akár füstös szorbetszínek is kiemelik szépségét. Kiváló zöld szeméhez a lila árnyalat is.

Érdekli a színelemzés, szívesen belemenne a mélységekbe, mivel sminkes, fodrász, divattervező? Vagy stylist szeretne lenni, szívesen adna tanácsot másoknak? Simán tovább szeretné magát képzeni, érteni szeretné a színek világát, saját magát és családját szeretné tökéletes színekbe öltöztetni? Ajánlom egyéni, modulrendszerű képzésemet is szakmabeliek és kezdők számára. Mindez személyes workshopban és Online-kurzusként is elérhető!

Megnézem

Valamint ajánlom könyveimet is olvasásra!